Business-ul este locul tău de joacă, așa că joacă-te atunci când muncești.

Am vorbit zilele trecute cu fetele din Asociația Floriștilor Români despre vacanță și cheful de muncă. Eu le zic ’’fete’’, dar ele sunt floriste în toată deplinătatea lor de femei adulte.

Floriste talentate, care muncesc pentru a-și desăvârși creațiile în fața clienților, femei care pendulează între familie și afacere, care nu au weekend-uri de dragul muncii lor, de dragul florilor și de dragul clienților.

Continui să le spun ‘’fete’’, pentru că atunci când avem evenimente împreună, știu să glumească, știu să râdă, chiar și după 14 ore de muncă știu să se joace în creația lor, chiar dacă planul inițial a picat în cap și avem de schimbat totul de la structură începând, ele încă mai au energie de a inova.

Pentru asta imi place să lucrez cu ele în echipă!

De cele mai multe ori cădem în prăpastia seriozității,  atunci când suntem la locul de muncă, atunci când vorbim cu clienții, atunci când facem o listă de prețuri, pentru că suntem în ‘’business’’.

În mintea noastră, un business este ceva rece, cerebral, format din cifre și tabele, din date și clienți.

Un business sau orice loc de muncă, nu este o închisoare , căci tu l-ai ales.

Dacă nu iți place acel loc de muncă sau ceea ce întreprinzi, schimbă-l.

Aplică principiul: ‘’Eu te-am ales, eu te schimb!’’

Dacă faci parte din categoria celor care au ales o meserie din pasiune, dacă ai început acea afacere din pasiune, atunci fă-o cu pasiune în continuare, găsește soluții în continuare, fi creativ și joacă-te în continuare, așa cum o făceai la început.

Doamnelor și domnilor: suntem unici responsabili de alegerile noastre! A te juca nu înseamnă să fii iresponsabil cu ceea ce faci, ci înseamnă să adaugi bucurie și fantezie, astfel rezultatele muncii și a business-ului tău, vor răsări mai ușor.

Un business este acel loc în care te manifești cu toată ființa ta, este locul tău de joacă, este locul în care te experimentezi în primul rând pe tine, pentru a produce un rezultat financiar la final.

Spor la jucat dragilor, căci business-ul este o artă și merită desăvârșită!

_GMP7396AFR2_(275)picture_on_blog AFR2_(298)_GMP6814