E vara si floristii sunt uni sunt la soare, altii inca pe val cu evenimentele in plina desfasurare. A inceput postul de Sfanta Maria si pentru multi dintre floristi 1-15 August  inseamna o gura de aer binemeritata si  o portita de a fugi in vacanta!

Yupiii ieiiii, vacanta, indiferent ca este vorba despre munte sau mare, odihna sa fie!

Subiectul despre care mi-am propus sa scriu astazi, nu este vacanta,  ci 3 trucuri ale floristilor de succes!

 

Trucul 1:Odihneste-te suficient.

3 Trucuri pentru a deveni un florist de succes

In primul rand trebuie sa stabilesc de la inceput faptul ca fiecare dintre noi avem propria varianta de succes si o definim personal. Dar indiferent ce inseamna pentru tine succesul, cred ca putem fi de acord, ca un florist extenuat, care ajunge in spital de oboseala,care nu doarme noptile si nu se mai poate bucura de ceea ce realizeaza,  nu intra in definitia ta si a mea, despre ce inseamna un florist de succes.

Cat de paradoxal suna, unul dintre trucurile pentru a deveni un florist de succes este odihna. Cat, cum si unde te odihnesti, asta depinde de tine, dar fara odihna, creierul si corpul fizic, nu poate da randamentul pe care ti-l doresti, iar in  afacerea ta cu flori este nevoie de mintea ta agera si solutii creative.

Pe lista unui florist de succes este : ODIHNA, bineinteles in termeni personali( pentru mine e important sa dorm dimineata cat de mult,  nu sunt o persoana foarte matinala:) si accept lucrul acesta, asa ca telefonul meu este pe silent in fiecare dimineata).

 

Trucul 2: Ofera o experienta inedita

3 Trucuri pentru a deveni un florist de succes

Un alt truc pe care il reamintesc mereu, indiferent ca este in cadrul cursului Foundation in Floral Design sau ghidul de marketing ‘20 de trucuri pentru un florist de succes’’, este experienta clientului. Pune-te in pantofii miresei, aceia de un alb imaculat! Pot ei sa fie cu un toc super comod, dar indiferent cat de comod este tocul,emotiile prin care trece pentru pregatirea nuntii sunt extrem de incomode. Stii foarte bine ca primul lucru pe care il face mireasa dupa ce spune ‘’DA’’, isi anunta prietenele cele mai bune si apoi intra pe Pinterest, unde descopera o lume feerica si magica.

 In acel moment, asteptarile cu privire la nunta ei , sunt cat ‘’Casa Poporului’’ si intalnirile cu furnizorii de nunti, indiferent ca este fotograf, cofetar sau chiar cu tine ca si florist, nu au nici o legatura cu visele ei pline de fantezie.

 Este ca si atunci cand iti faci planuri de vacanta, dupa un an plin de munca, te uiti pe internet la cele mai luxoase hoteluri din Grecia, cu vedere la marea auzur si plaja cu nisip auriu si ajungi in Grecia intr-o camera de 2 pe 2, intr-un hotel de 2 stele cu privire la un hotel in constructie, unde muncitorii incep sa dea drumul la masinile de gaurit la 6 dimineata si cand scoti capul pe balcon,  te intoxici cu praful de var si de ciment.

Ei,cam asa se simt si miresele, atunci cand coboara din visele Pinterest in realitatea cruda a furnizorilor de nunti, unde nu regasesc deloc experienta pe care si-o doresc. Asa ca un alt truc pentru a avea cat mai multe mirese care semneaza contractul cu tine, este sa le oferi o experienta cat mai aproape de visele lor. Decoreaza-ti floraria sau locul de intalnire intr-un mod cat mai romantic si galmour  sau cat mai boho si rustic, depinde de stilul tau, apoi parfumeaza spatiul cu un parfum suav de iasomie pentru un stil cat mai romantic sau un parfum de lavanda si brad pentru stilul boho si rustic.

  Serveste-ti miresele cu prajituri presate cu flori de lavanda sau biscuiti cu iasomie, acompaniate de o cafea buna sau un ceai aromat cu boboci de trandafiri. In felul acesta miresele se vor simti rasfatate,  vor trai o experienta cat de aproape de visele ei pline de fantezie oferite de Pinterest si vor avea mare incredere sa semneze cu tine contractul ei de nunta.

 

Trucul 3: Documenteaza-ti activitatea

3 Trucuri pentru a deveni un florist de succes

Un al treilea truc in tolba oricarui florist de succes, este sa foloseasca toate resursele pe care le are intr-un marketing cat mai inteligent si aici ma refer la faptul ca nu este nevoie sa creezi buchete de mireasa special pentru activitatea ta pe retelele tale de socializare pe care activezi cum sunt Facebook, Pinterest sau Instagram. Stiu ca faci poze buchetelor de mireasa sau astepti dupa pozele profesionale ale miresei dupa nunta, dar  stiu ca te opresti doar la acele poze.

 Ceea ce vreau eu sa te incurajez este sa faci inclusiv video-uri scurte, cum realizezi acel buchet, caci viitoarele mirese vor intelege cum se realizeaza acel buchet, vor constientiza cata migala si tehnica este necesara pentru un buchet de mireasa. Cel de-al treilea  truc al floristilor de succes este ca documenteaza activitatea lor atat prin fotografii, cat si prin video-uri.

 Acestea sunt doar 3 trucuri din cele 20 de trucuri pentru a deveni un florist de succes si pentru ca e vacanta de vara si ai nevoie de lectura de vacanta, am pregatit pentru acest ghid de marketing special pentru floristi, la pretul de 389 de lei incluzand in pachet un DVD, un CD audio, agenda ‘’Florist de succes’’ si transportul gratuit.

 Si pentru ca am incredere  ca acest ghid contine informatii valoroase pentru floristi, iti ofer garantia ‘’Money Back’’ timp de 14 zile de la achizitie, in cazul in care consideri ca nici unul dintre trucuri nu ti se potriveste si nu se aplica in afacerea ta cu flori.

 

Iti doresc o vacanta minunata si vizionare sau auditie placuta!

Te sarut si te imbratisez cu drag,

3 Trucuri pentru a deveni un florist de succes